Νέα παρέμβαση Νανόπουλου για τους παραγωγούς

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Για άλλη μια χρονιά η περιοχή μας βιώνει τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Όπως είναι ήδη γνωστό τα επιτραπέζια σταφύλια και κυρίως η σουλτανίνα που αντιστοιχεί στο 80% των παραγομένων σταφυλιών υπέστη πρόσφατα σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτική καταστροφή.Περιοχές του δήμου μας όπως η Δημοτική Ενότητα Άσσου Λεχαίου αλλά και περιοχές της Δ.Ε. Κορίνθου και της Δ.Ε. Τενέας επλήγησαν σοβαρά.

Βασίλης Νανόπουλος: "Κάνουμε το καθήκον μας"

Ο Καύσωνας σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς που τοποθέτησε ο Δήμος Κορινθίων στον Άσσο και στο Σπαθοβούνι διήρκησε ακριβώς μια εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 20 Ιουλίου έως την Τετάρτη 26 Ιουλίου . Αποκορύφωμα ήταν η Κυριακή 23 Ιουλίου όπου η θερμοκρασία που κατεγράφη έφτασε τους 44,4 βαθμούς.
Η καταστροφή και οι οικονομικές της συνέπειες τόσο στους αγρότες μας όσο και στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής είναι τεράστια .
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ζήτησα την άμεση αποτύπωση μιας πρώτης εικόνας των ζημιών και στη συνέχεια γρήγορες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και φυσικά δίκαιες αποζημιώσεις για τους παραγωγούς μας.
Επειδή η διαδικασία αυτή πολλές φορές καθυστερεί και η παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση είναι απαραίτητη μια προκαταβολή της αποζημίωσης με βάση ένα μέσο όρο ζημιών στις πληγείσες περιοχές.
Ο Δήμος όπως πάντα κάνει το καθήκον του ενημερώνοντας τους αρμοδίους και συνεργαζόμενος τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και τον ΕΛΓΑ και τους αγρότες του δήμου μας .
Facebook
Twitter