Νέοι Παιδικοί σταθμοί

Συμμαχία Πολιτών, Β.Νανόπουλος, Νέοι Παιδικοί Σταθμοί

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ : Οι νέοι παιδικοί σταθμοί σε Αθίκια και Αι Γιώργη ολοκληρώνονται
Δυο νέες δομές εκπαίδευσης, δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς που ήταν απαίτηση ετών υλοποιεί η παρούσα δημοτική αρχή σε Αθίκια και Άγιο Γεώργιο.

Οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και με την ολοκλήρωση τους θα αποδώσουν στα παιδιά μας σύγχρονα, άνετα και απολύτως λειτουργικά κτίρια, σχολικές μονάδες που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των παιδιών.

«Η σχολική στέγη είναι ένα μείζον θέμα για το δήμο μας και το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή. Με ιδιαίτερη σπουδή κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που δεν επέτρεπαν ούτε καν την έναρξη των εργασιών στα δυο αυτά έργα σε Αθίκια και Άγιο Γεώργιο, να ξεκινήσουμε και να υλοποιούμε σήμερα δυο βρεφονηπιακούς σταθμούς που, η αλήθεια είναι, οι κάτοικοι ζητούσαν για πολλά χρόνια και σε ένα μεγάλο βαθμό είχαν απογοητευτεί θεωρώντας πως δεν θα κατασκευαστούν.

Τα εμπόδια, έχουμε αποδείξει ως δημοτική αρχή, μπορούμε να τα ξεπερνάμε και γι αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που βρισκόμαστε και στις δυο περιπτώσεις σε υψηλό ποσοστό ολοκλήρωσης ώστε σύντομα τα παιδιά μας να μπορούν να απολαύσουν τις νέες δομές, να εισαχθούν σε ένα περιβάλλον ιδανικό, για μάθηση, εκπαίδευση αλλά και δραστηριότητα» αναφέρει εμφανώς ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός στον Άγιο Γεώργιο Κορίνθου έχει προυπολογισμό 1.350.000 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η δημοτική αρχή έδωσε πραγματικό αγώνα για την διάσωση του έργου αποτρέποντας την απένταξη του και εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση του. Η πρόοδος των εργασιών σήμερα είναι πλέον του 30%.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Αθικίων, ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 10 ολόκληρα χρόνια αναμονής, διαδικασιών και εμποδίων και βρίσκεται σήμερα σε τελικό στάδιο, το ποσοστό των εργασιών που έχουν εκτελεστεί είναι 75%. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.130.000 εκ ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

«Υλοποιούμε μια – μια τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες του δήμου Κορινθίων. Με σύνεση και σχέδιο κυρίως όμως με ευθύνη και πλήρη ταύτιση λόγων και έργων. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι πορευόμαστε» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων στην δήλωση του.

Facebook
Twitter