, ,

Το Περιγιάλι συνδέθηκε με τον αγωγό της Στυμφαλίας!

Βασίλης Νανόπουλος: Τα έργα που αφορούν το νερό είναι προτεραιότητα μας!

Στον υδατόπυργο του Περιγιαλίου βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για την σύνδεση με τον αγωγό ύδρευσης από την Στυμφαλία. Στις 25 Μαίου είχε συνδεθεί ο υδατόπυργος του Άσσου με την δέσμευση άμεσης σύνδεσης του Περιγιαλίου και ακολούθως του Λεχαίου σε δυο σημεία, στην εκκλησία και στον Άγιο Γεράσιμο ώστε και οι 4 κοινότητες (Άσσου, Κάτω Άσσου, Λεχαίου και Περιγιαλίου) να καλυφθούν πλήρως

«Προχωράμε γοργά στην ολοκλήρωση του έργου της διαδικτύωσης  για τις 4 κοινότητες της ΔΕ Άσσου Λεχαίου. Η διαχείριση του έργου από τους κκ Καμαριώτη και Θεοχάρη υπήρξε υποδειγματική και το λέω αυτό διότι οι τεχνικές δυσκολίες ήταν πολλές όμως ξεπεράστηκαν με στενή και συνεχή συνεργασία. Με την ολοκληρωσή του το έργο της διαδικτύωσης εκτός του ότι λύνει ζητήματα ύδρευσης ετών, εξοικονομεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας, 500 χιλιάδες κιλοβατώρες ετησίως.Σε εποχές κρίσης αυτά τα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά, η δημοτική μας αρχή προσβλέπει στην εξοικονόμηση και βέβαια με μια σειρά έργων όπως είναι και οι μονάδες αφαλάτωσης επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα της λειψυδρίας, ενός φαινομένου παγκόσμιου. Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε παράλληλα πως σε  περίπτωση βλάβης όπως αυτή που είχαμε την Κυριακή, δεν θα υπάρξει διακοπή νερού και ταλαιπωρία πολιτών. Το έργο ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες με την σύνδση και του Λεχαίου προσθέτοντας μια σημαντική υποδομή στον τομέα της ύδρευσης και άδρευσης ο οποίος είναι για εμάς προτεραιότητα» ανέφερε ο δήμαρχος.

 

Το έργο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την δημοτική αρχή Πνευματικού. Η υλοποίηση του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και σε 12 μήνες έχει ολοκληρώσει τις συνδέσεις σε 2 από τους 3 υδατόπυργους. Προχωρά με ταχείς ρυθμούς παρά τις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες, σύμφωνα με τους κ.κ Καμαριώτη και θεοχάρη εντοπίστηκαν δεκάδες αρδευτικά δίκτυα που έπρεπε να ξεπεραστούν ώστε να κατασκευαστεί και να είναι ασφαλές το προβλεπόμενο δίκτυο ύδρευσης των 47 χιλιομέτρων.  «Το έργο παραδίδεται στις επόμενες εβδομάδες σε όφελος των πολιτών μέχρι την Κόρινθο. Η ταχύτητα ολοκλήρωσής του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπεύθυνη στάση και λειτουργία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής» ανέφερε ο κ.Καμαριώτης σημειώνοντας πως έχει αναλάβει δεκάδες έργα σε όλη τη χώρα χωρίς να έχει συναντήσει ανάλογη ανταπόκριση.

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Από το σημείο της σύνδεσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ένα ακόμα σημαντικό έργο,  την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παροχής ύδατος, πρόκειται για νέα σύγχρονη δεξαμενή στην περιοχή «αετόπετρα» σε υψόμετρο 70 μέτρων

, σε αντικατάσταση των υπαρχόντων υποδομών που δεν δύναται να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες.  «Τα έργα ύδρευσης και άδρευσης αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε με έργα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Τον αγωγό άνοιξε ο τοπικός πρόεδρος Περιγιαλίου κ.Κελλάμης ευχαριστώντας το δήμαρχο και την δημοτική αρχή για τις ενέργειες ολοκλήρωσης του και καλώντας τους πολίτες σε συνετή χρήση αφού το πρόβλημα επάρκειας είναι διαρκές.

Παρών στην σύνδεση του αγωγού και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος ο οποίος σημείωσε την συνέχεια των δημοτικών αρχών, το έργο ξεκίνησε μελετητικά το 2017, κατασκευαστικά τον Ιούλιο του 2022 και ολοκληρώνεται στις επόμενες εβδομάδες καλύπτοντας επαρκώς το σύνολο της δημοτικής ενότητας Άσσου – Λεχαίου.

Facebook
Twitter