Υπογραφή & Έκδοση του ΣΧΟΟΑΠ Τενέας

Δήμος Κορινθίων: Σε ΦΕΚ το ΣΧΟΟΑΠ Τενέας μετά από 21 χρόνια! Σε τελική φάση το ΓΠΣ Άσσου – Λεχαίου και η πράξη εφαρμογής στο «Κεραμμυδάκι»
Συμμαχία Πολιτών, Βασίλης Νανόπουλος, Υπογραφή ΣΧΟΟΑΠ Τενέας

Β.Νανόπουλος : Λειτουργούμε γρήγορα και αποτελεσματικά και λύνουμε ζητήματα ετών σε όφελος του δήμου, των πολιτών, των επιχειρήσεων.
«Κλείνουμε στα 2 πρώτα χρόνια της θητείας μας μια ακόμα εκκρεμότητα ετών και αποδεικνύουμε πως η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την δημοτική μας αρχή!»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε το μεσημέρι στα ΜΜΕ και στους Κορινθίους, έχοντας στο πλευρό του την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ.Κωνσταντίνα Κόλλια, την υπογραφή και έκδοση του ΣΧΟΟΑΠ Τενέας, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια!

«Αλλάξαμε τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων στην πολεοδομία και πετύχαμε το αποτέλεσμα. Αναλόγως λειτουργούμε σε όλα τα «ανοιχτά» πολεοδομικά ζητήματα του δήμου προκειμένου τον Οκτώβριο του 2023 να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του το Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου Κορινθίων» σημείωσε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας για την συνεργασία και την καθοριστική του παρέμβαση τον αρμόδιο Υφυπουργό Χωροταξίας κ.Νίκο Ταγαρά, την Αντιδήμαρχο κ.Κόλλια αλλά και το σύνολο των υπαλλήλων και στελεχών της Πολεοδομίας.

«Παραλάβαμε το Γ.Π.Σ με πολλές εκκρεμότητες και ελλείψεις. Προχωρήσαμε στις διορθώσεις και στις μελέτες που ήταν απαραίτητες σε συνεργασία με την Βιώσιμη Πόλη και σήμερα ανακοινώνουμε τις θετικές εξελίξεις, την δημοσίευση στο ΦΕΚ Δ’ 63/2022 της έγκρισης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης της Δημοτικής Ενότητας Τενέας του Δήμου Κορινθίων» ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κόλλια

Η περιοχή έγκρισης του Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Τενέας περιλαμβάνει τον αστικό και περιαστικό χώρο των Τοπικών Κοινοτήτων Αγιονορίου, Αγίου Βασιλείου, Κλένιας, Κουταλά, Στεφανίου και Χιλιομοδίου με όλους τους περιλαμβανόμενους σε αυτές οικισμούς.

Το ΣΧΟΟΑΠ Τενέας περιλαμβάνει 3 οικιστικές επεκτάσεις στο Χιλιομόδι και από μια σε Κλένια, Σπαθοφούνι και Άγιο Βασίλειο και παράλληλα δημιουργούνται έξι διακριτές ζώνες προσταστίας αρχαιολογικών, δασικών και φυσικών πόρων με σαφείς όρους και περιορισμούς. Η Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην τελική φάση των Γ.Π.Σ των Δ.Ε Σολυγείας και Σαρωνικού.

Ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς που επί ημερών του ως Δήμαρχος Τενέας, το 2001, είχε ξεκινήσει η διαδικασία, έκανε λόγο για τις διαδικασίες που πλέον είναι ταχύτατες και βεβαίως για την σπουδαιότητα του Πολεοδομικού – Χωροταξικού σχεδιασμού που είναι θεμελιώδης για την υλοποίηση μικρών ή μεγάλων, δημόσιων ή ιδιωτικών έργων.

«Είμαστε αποφασισμένοι -και το αποδεικνύουμε στην πράξη- να μη χάνεται ούτε μια μέρα, όποια εκκρεμότητα του παρελθόντος υπάρχει, την επιλύουμε και κοιτάζουμε το παρόν και το μέλλον με αποφασιστικότητα και ισχυρή βούληση για να πάει ο τόπος μας μπροστά.»

Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε επίσης τις θετικές εξελίξει στο Γ.Π. Σ της περιοχής Άσσου-Λεχαίου το οποίο βρίσκεται σε τελική υπογραφή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και την ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή «Κεραμμυδάκι» η οποία θα επιτρέψει την απομάκρυνση των αυθαιρέτων κατασκευών και την επιμήκυνση του παραλιακού πεζόδρομου από την περιοχή «καλάμια» έως το ύψος του Καπαγερίδη.

Η δημοτική αρχή με σωστή διαχείριση, συγκεκριμένη στόχευση, ταχύτητα και συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην ολοκλήρωση του Γενικού – Χωροταξικού σχεδιασμού για όλο το δήμο Κορινθίων, το εργαλείο που αποτελεί την βάση της ορθής ανάπτυξης, της δημιουργίας ενός ελκυστικού επενδυτικού πεδίου.

Facebook
Twitter